Actiedagen

Beste leerling

Wie aan school denkt, denkt onmiddellijk aan taken, les volgen, overhoringen afleggen,… School is uiteraard veel meer dan dat! We maken op verschillende momenten in het schooljaar tijd voor andere activiteiten. Activiteiten waarbij je je eigen grenzen verlegt steeds met oog voor anderen maar ook voor je eigen interesses. Ben je creatief, eerder sportief, is voor jou samenwerking vooral belangrijk? Tijdens onze actiedagen vindt elke leerling ongetwijfeld een activiteit die hij/zij “top” vindt! Ben je nieuwsgierig? Blik alvast even vooruit!


Kalimajogging

Traditiegetrouw staat de laatste lesnamiddag voor de herfstvakantie garant voor sportief plezier. Deze jogging is een vaste waarde op onze kalender.

Voor deze gezonde wandel- of loopactiviteit laat je je vooraf sponsoren door ouders, familieleden of kennissen. Je kan kiezen uit afstanden van 5 tot 11 km.

Van waar komt de naam “Kalimajogging”?

Kalima is een dorp in Oost-Congo waar de Zusters Ursulinen sinds vele jaren de plaatselijke bevolking helpen om een zelfstandig leven op te bouwen. Vroeger leidden zij er een gehandicaptencentrum. Dit centrum is opnieuw geopend, gerenoveerd en met de opbrengst van de jogging sponsoren we het MaSoSoproject. MaSoSo is de afkorting van Maïs, Soja en Sorgo. Met deze 3 ingrediënten maken de Zusters dagelijks een versterkende, voedzame maaltijd voor de (school)kinderen. De Zusters werken met het MaSoSo-project dus niet alleen op korte termijn (nl. voorkomen van ondervoeding), maar ook op lange termijn: investeren in de ontwikkeling en gezondheid van deze kinderen.

Zoals je ziet, is dit echt wel een project dat onze (sportieve) steun verdient.


Actie einde trimester 1: Kerstactiedag en winterdag

De kerstperiode is het ideale moment om tijd voor elkaar te maken, elkaar een warm hart toe te dragen. Dit staat dan ook centraal tijdens deze voormiddag.

Als je in het eerste jaar zit, ga je samen met medeleerlingen creatief aan de slag. Wil je kerstkaartjes of kerstballen ontwerpen, maak je liever snoepdoosjes, chocoladetruffels,… Dan is deze actiedag helemaal jouw ding. jouw zelfgemaakte topproducten worden aangeboden op onze kerstmarkt.
Als je in het tweede jaar zit, kan je je beste beentje voorzetten in workshops rond verschillende thema’s. Ook hier staat creativiteit en verbondenheid voorop.

 


Angeladag

De Sint-Angeladag (meestal de laatste woensdag van januari omdat 27 januari de feestdag van de H. Angela is) is de feestdag van onze school en wordt elk jaar feestelijk ingekleurd.

De dag start met een bezinningsmoment dat door een leerlingengroep, onder leiding van enkele leerkrachten, wordt samengesteld. Deze viering beklemtoont de letter "K" van K.S.O.T. Sint-Angela en wordt op een eigentijdse manier gebracht. Leerlingen brengen een boodschap over d.m.v. muziek, mooi teksten en korte toneelstukjes. We zijn een katholieke school en dit bezinningsmoment is één van de momenten waar we de “K” in de verf zetten.

Na de viering ruilen we onze schoolbanken in voor fijne activiteiten tussen en buiten de schoolmuren. Je kan kiezen uit schilderen, een kunstwerk maken van graffiti, schaatsen, een wandelzoektocht, deelnemen aan de schoolquiz, geocaching, hondentraining, ondergedompeld worden in een sterrenplanetarium op school, Romeins koken… Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Tijdens deze Sint-Angeladag worden alle klas-, jaar- en optiegroepen door elkaar geklutst. Deze activiteiten stimuleren jouw creativiteit en sportiviteit. Je ontdekt dat in groep samenwerken en elkaar respecteren écht leuk en boeiend is!